Een website en vusiele funnel builder in een , inclusief email marketing, learning management system en CRM
05 February 2021

Is er een eenvoudige manier om een sales marketing funnel te bouwen?

Als het gaat om het opbouwen van een succesvol online bedrijf, is "Simple is King". Maar zo makkelijk is dat niet, vooral in marketing zijn er vele dingen die je moet afhandelen om te kunnen beginnen met het genereren van omzet.

Zoals bijvoorbeeld: hoe ga je om met Facebook marketing, Google Adwords, hoe maak je landingspagina's, volg je het verkeer door je 'sales funnel, hoe 'retarget' je je klanten, hoe doe je aan e-mail marketing en follow-ups. Het klinkt ingewikkeld, toch? en dat is het ook. Vooral om die 'dingen'op elkaar af te stemmen is een hele tijdrovende klus waarin dingen makkelijk fout kunnen gaan, en daar leven marketing bureaus van  (wat hun goed recht is natuurlijk) 

Maar nu zijn er All-in one solutions. een ervan is Influencersoft, een all-in-one platform dat alle kritische marketing aspecten van uw bedrijf integreert om een vlekkeloos proces te creëren dat alles automatiseert wat u nodig heeft om uw online bedrijf in een mum van tijd van de grond te krijgen.

Een korte disclaimer: Ik heb een account bij Influencersoft, deze review is gebaseerd op mijn persoonlijke ervaring met het platform.

Marketing sales funnel visueel

 

Wat is InfluencerSoft

Influencersoft is een uitgebreid marketing automatiseringssysteem dat alle kritische marketing componenten combineert om u te helpen uw bedrijf eenvoudig te lanceren en/of te laten groeien en succesvol in de markt te zetten en meer succes te behalen.

Enkele van deze componenten zijn:

  • Een visuele sales funnel builder met premade hoge conversie funnels templates, Echt een visuele funnelbuilder (zoe plaatje hierboven is echt geweldig. In een oogopslag zie je waar je at kunt verbeteren en hoe de 'geldstromen lopen'.
  • E-Commerce, winkel en checkout oplossingen Gekoppeld aan Stripe en PayPal met upsell / downsell opties, enkele prijs punt of betaling plan opties, coupon codes, en multi-valuta instellingen. Helaas zij ‘ideal’ betalingen niet mogelijk zodat ik een work-around heb met een ander payment provider.
  • Email autoresponder met automatisering van je emais. Vergelijkbaar met Mailchimp en Active campaign.
  • Geïntegreerd affiliate programma voor het toestaan aan derden om uw producten op de markt te brengen;
  • Learning management systeem voor het creëren van online cursussen en lidmaatschap sites en het toestaan van een onbeperkt aantal actieve studenten, proef-toegang, sequentiële content levering(drip feed), en huiswerk review;
  • Campagne rapporten voor het monitoren van uw advertenties conversies en affiliates rendement.

 

Verrassend genoeg, hoe goed de bovenstaande functies ook klinken ze zijn slechts een topje van de ijsberg. Er is zo veel dat je kunt doen met deze software. Let op,! Ik spreek hier over versie 1.0  Versie 2.0 is nog niet op de markt en zal later dit jaar worden geimplementeerd. 

Hier is een sneak peek van alle functies in versies 1.0 en 2.0.

 

Influencersoft all in one solution funnel builder roadmap

Waarom Influencersoft?

Waar Influencersoft echt in uitblinkt is de begeleiding. Je hebt een uitgebreide ‘academy’ met vele tutorials en wekelijkse ‘mentoring videos'. Teveel om op te noemen maar elk onderdeel wordt uitgebreid behandeld. Daarnaast is de facebook community erg actief en is er natuurlijk nog de helpdesk.

Het goede en slechte aan deze trainingen is wel dat ze boordevol informatie zitten en soms wel een uur of twee duren - dus bereid je maar vast voor op deze enorme hoeveelheid informatie.

Door het systeem bespaar je heel veel geld per jaar en heel veel tijd.  Zie onderstaande foto waarin vergelijkingen worden gemaakt met andere 'one-stop-solutions'

Minpunten

Ja die zijn er ook. Het is een vrij nieuw platform dus zijn er soms kinderziektes. Die worden snel opgemerkt door de community en opgevolgd door influencersoft.

De templates zijn niet de mooiste en de pagebuilder is nier de modernste en mobiel is nog wat omslachtiger als bij andere pagebuiders. Maar het zijn relatief kleine dingen die makkelijk te omzeilen zijn.

Het grootste probleem vod ik dat je hier in Nederland niet kan betalen met “ideal". Ik gebruik daarvoor een omweg via ‘Plugpaid” wat goed werkt en een mooiere checkout page heeft.

Conclusie:Ik ben erg enthousiast en het is mijn place to go voor funnel building en marketing automatisering.

Het is makkelijk om te navigeren, funnels in te stellen, landingspagina's te maken, je mailinglijst te monitoren en andere aspecten van je funnel.

Ik hou ervan hoe het alles zo naadloos integreert.

Zelfs als je nul vaardigheden hebt in het bouwen van funnels, zal dit platform je binnen een paar dagen een ‘pro’ laten voelen door ermee te spelen.

De andere die ik uitgebreid getest heb, is Groovefunnels. Ik zal daar binnenkort een review over schrijven. Grootste voordeel: het is gratis, weliswaar met beperkingen maar toch is dat een heel genereuze gebaar.

 

Maar is het ook zo goed als Influencersoft. Ik vind deze beter en makkelijker. 

Ik hoop dat je wat wijzer bent geworden. Anders neem gerust contact met mij op. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fred van Hoek | Advidoeners © 2020 All Rights Reserved  Terms of Use and Privacy Policy

Website created with Mobi❤️Xite              an Advidoeners production